top of page

MSM


MSM

Sulful, mineralul frumusetii

Pentru multa lume sulful este un mineral sinonim cu un miros "puturos" si cu un gust specific. Si intr-adevar asa este ! Nu este de mirare ca are un miros neplacut, devreme ce ii se mai spune si pucioasa. Insa chiar aceste calitati ale sulfului il fac pe acesta sa fie, asa cum este catalogat de David Wolfe, cel mai important mineral pentru frumusete.

Componentele sulfului sunt iuti si asta pentru ca au proprietati de curatare a tesuturilor. Mirosurile neplacute in natura, in mod special langa izvoarele calde, sunt produse de compusi de sulf.

Sulful este fundamental in frumusete. El da pielii o nuanta ca de flacara. Creeaza un lustru subtil precum aura din jurul lunii pline. Aduce cu sine o anumita aristocratie si eleganta. In natura sulful este gasit in MSM (metilsulfonilmetan), un compus din sulf gasit in oceane, apa de ploaie, si toate creaturile vii.

Este de asemenea gasit in aminoacizii : taurina, metionina, si cisteina si cistina ultimii trei fiind produsi de corp din metionina , MSM sau alimente bogate in sulf. Aminoacizii sulfurosi ne protejeaza de efectele radiatiilor si a metalelor grele.

Metionina ajuta la eliminarea metalelor grele din corp. Se gaseste in mare concentratie in semintele de dovleac crude. Cistina si cisteina se gasesc in semintele de canepa. Cistina se gaseste in par, keratina si insulina. Cisteina este prezenta in piele, o face mai flexibila, si in colagen protejand aceste tesuturi de distrugeri. Cicatricele se formeaza de obicei cand nu avem destula cisteina.

Sulful joaca un rol important pentru creier, tesuturile conective(colagen), par, ficat, unghii, pancreas, piele si fluidizarea bilei.

Sulful se afla in topul mineralelor din corp. Este stocat in fiecare celula si este in special prezent in mare concentratie in incheieturi, par, piele si unghii. Cantitati adecvate de sulf au legatura cu frumusetea, parul mineralizat, si pielea stralucitoare.

Sulful, colagenul si elasticitatea.

Sulful este prezent si esential in toate tesuturile conective care sustin si conecteaza toate organele.Colagenul este proteina gasita in toate tesuturile conective precum si in oase si dinti. Colagenul bogat in sulf este cea mai gasita proteina din corp. Colagenul retine fluidele si confera elasticitate si flexibilitate tesuturilor.

Diferiti compusi pe baza de sulf, precum este glucozamina dau cartilajelor rezistenta, structura. Glucozamina construieste oase, ligamente, tendoane, piele, ochi si unghii.

Sulful este gasit in keratina, o proteina fibroasa care constituie 98% din unghii. Sulful da rezistenta, elasticitate si flexibilitate unghiilor, pielii si parului.

Sulful pentru par, unghii si piele.

Datorita abilitatii sale de a construi si reconstrui colagen si keratina, sulful ne face parul, unghiile si pielea sa straluceasca si sa radieze.

Sulful este cu adevarat cel mai infrumusetator nutrient din alimentatie si cel mai bun cosmetic din lume.

Baile in izvoarele calde sulfuroase sunt deosebite pentru frumusetea pielii.

De asemenea tratamentul cu namoluri sapropelice aduce un aport crescut de sulf. Cel mai cunoscut namol sapropelic din Romania este namolul din Lacul Techirghiol, care poate fi gasit in Camara Verde intr-o forma usor de livrat.

Cura balneara cu namol produce efecte favorabile ce persista timp indelungat prin modificarea capacitatii de raspuns adaptativ la diversi stimuli.

Sulful si permeabilitatea celulelor si detoxifierea

Sulful regleaza echilibrul sodiu/potasiu din interior si din afara celulelor. Acest lucru face celulele mai permeabile si mai capabile sa absoarba nutrienti si sa elimine toxine. Sulful ajuta la evitarea durerii si a inflamatiilor prin favorizarea eliminarii toxinelor in afara celulelor. De fiecare data cand toxine sunt eliminate din celule este eliminata si o cantitate de sulf care neutralizeaza toxina. Asa ca sulful este un element vital in detoxifiere.

Sulful, diabetul si zaharul din sange

Zaharul stabil este o componenta importanta a frumusetii, pentru ca excesul de zahar denatureaza colagenul si da stari de spirit schimbatoare ducand la comportamente iritante.

Sulful este un component al insulinei. El actioneaza alaturi de tiamina si biotina intr-un metabolism in care zaharul este normal. Hipoglicemia si diabetul sunt legate intr-un punct de o deficienta de sulf.

Sulful si repararea tesuturilor

Sulful ofera elasticitate, miscare, vindecare, si repararea tesuturilor. Sulful reduce cresterea de acid lactic si are capacitatea de a reduce si elimina crampele la muschi, picioare si spate.

O cantitate adecvata de sulf in dieta poate ajuta la recuperarea cu 75% mai rapida a atletilor .

Sulful si sistem imunitar

Bacteriile benefice din stomac (probioticele) folosesc alimente bogate in sulf pentru a construi diversi antibiotici naturali care sa lupte cu infectiile. Sulful ajuta de asemenea in lupta impotriva parazitilor (giardia, trihomonas, viermi)

MSM (Metilsulfonilmetan)

MSM este o forma organica de sulf care apare in toate organismele vii. MSM este un produs secundar al algelor care cresc in oceane, care apoi este evaporat in aer , nori, care se transforma in ploaie si acesta cade pe pamant hranind toate formele de viata.

Deoarece MSM este extrem de volatil si este distrus rapid prin gatit, multi oameni sunt deficienti in el. Chiar si cei care consuma raw (hrana vie) au nevoie de suplimentare pentru ca adesea hrana este crescuta in sere sau sisteme de irigatii si nu beneficiaza de circuitul apei in natura, de ploi. MSM se gaseste in natura in doze mari in plante care sunt udate mult de ploi sau de vreun parau sulfuros. Scoarta de pin, semintele de pin, aloe vera, noni, ierburile salbatice, sunt unele din cele mai bogate surse de MSM din natura.

MSM ajuta la alergiile la polen si alte mancaruri.

Ajuta in artrita, are efect antiinflamator si are un efect benefic pentru elasticitatea incheieturilor. Lotiunea cu MSM aplicata in exterior, poate trata dermatitele, eczema, psoriazis, cicatricele. Si datorita abilitatii sale extraordinare de a neutraliza proteinele straine, vindeca aproape instantaneu muscaturile de insecte, tantari.

Lucreaza foarte bine in colaborare cu vitamina C pentru a construi tesuturi noi, este un potentiator, face toti nutrientii sa lucreze mai bine.

MSM are o afinitate pentru apa, deci este luat cel mai bine in apa de dimineata si seara.

Alimente cu reziduu de sulf.

Alimentele de acest gen sunt cunoscute dupa continutul ridicat de proteine si gustul spicy, iute, incalzitor, precum in usturoi, ceapa, mustar, ridichi, arugula, alga albastra-verde, polen, varza iute, durian, ardei iuti, brocoli, varza de bruxelles, seminte de canepa, kale, maca, fitoplancton, frunze de mustar, multe crucifere domestice sau salbatice, nasturelul, noni, ceapa, seminte de dovleac si spirulina.

Cum mancam aceste alimente

Daca ele nu sunt mancate cum trebuie, vor forma fermentare in intestine ducand la indigestie si gaze.

O combinatie de mustar, usturoi, ceapa, ardei iuti, pot provoca o curatare antiseptica de mucus.

Sulful este implicat in formarea acizilor bilei, care au importanta in digerarea si absorbtia grasimilor. Deci aceste mancaruri bogate in sulf se combina bine cu mancaruri grase precum : avocado, nuci, uleiuri, seminte. Aceste combinatii se fac de oameni de obicei intuitiv (de exemplu avocado cu ceapa sau usturoi).

Alimentele sulfuroase consumate in exces vor produce gaze in organism datorita reactiei de incalzire pe care o genereaza in intestine. Acest lucru poate fi combatut prin consumul de vegetale sarate care calmeaza efectul celor sulfuroase precum : kale, telina, spanac.

Algele de mare nespalate contin o cantitate mare atat de potasiu cat si de sodiu. Daca se consuma aceste alimente, cantitatea de sulf din corp scade, pentru ca sulful este folosit pentru a echilibra balanta potasiu sodiu. Asta inseamna ca algele merg bine impreuna cu alimente bogate in sulf.

Pentru o salata echilibrata folositi atunci grasimi + vegetale sulfuroase+ alge de mare.

Semne de deficienta de sulf:

Acnee, artrita, par crapat, unghii crapate, problemei gastrointestinale, disfunctii imunologice, accidentari musculare persistente, disfunctionalitati ale plamanilor datorate inflamatiilor, pierderea memoriei, iritatii, cicatrici, vindecarea inceata a ranilor. De multe ori probleme care sunt etichetate “deficienta de proteine” , sunt de fapt deficiente de sulf.


bottom of page